Programok

  

Neszmélyi úti óvoda – Kresz pálya

  

2016. november 14-től a Neszmélyi úti óvoda udvarán már nemcsak szaladgálni tudnak a gyerekek, hanem rollerezni és futóbiciklizni is egy új kresz pályán. Játék közben a gyerekekhez méretezett közlekedési tábláknak köszönhetően a közlekedés szabályairól tanulhatnak a gyerekek. A pálya kereszteződéseket, dombokat is tartalmaz, így különböző közlekedési helyzeteket gyakorolhatnak rajta a gyermekek.

  

A közlekedési pálya Hoffmann Tamás adományából készült el. A polgármester minden évben valamilyen közcélra ajánlja fel a polgármesteri munka után járó jutalmát.

  

A pályát Molnár László alpolgármester nyitotta meg, ahol elmondta azt is, ha az önkormányzaton múlna, minden óvoda kaphatna ilyen létesítményt a következő években, ahol a megfelelő méretű terület áll rendelkezésre.

  

A tervező és kivitelező cég ügyvezető, Mátyási Zoltán elmondta, hogy a pályák építésekor elsődleges szempont, hogy elférjenek rajta a gyermekek járgányaikkal. Figyelembe veszik, hogy biciklivel vagy inkább rollerrel használnák-e azt, mert különböző minőségű aszfaltozást igényel. Fontos tényező, hogy a pálya elférjen és legyen benne hely többféle közlekedési szituációhoz. A Neszmélyi úti óvoda kertjében volt erre alkalmas hely, így készülhetett el ez a többféle közlekedési szituációra alkalmas pálya.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA