Ismertető

Kelenvölgyi Óvoda telephely

1116 Budapest, Kecskeméti József u. 11-15.

Óvodánk a főváros délnyugati részén, Kelenvölgyben helyezkedik el, négy csoportos óvoda, családi házakkal körülvett zöldövezetben.

  

Óvodánkban a gyermekeket szakmailag felkészült, melegszívű óvónők és dajkák várják, akik a rájuk bízott gyermekek testi- lelki szükségleteinek maximális kielégítésén fáradoznak.

  

A gyerekek életkori sajátosságait és pedagógusaink képességeit figyelembe véve Újbuda Német Önkormányzata támogatásával alakítottuk ki a nemzetiségi nevelést, a gyermekek érzékenyítését a német nyelv iránt óvodánkban. Második nyelvünket, a németet úgy építettük be az óvoda mindennapi életébe, hogy elsődlegesen a gyerekek szókincsét bővítjük olyan területeken, amelyekben anyanyelvükön már biztosan mozognak.

  

Célunk, hogy a gyerekek egyéni adottságaiknak megfelelően, a bennük rejlő képességeket, készségeket változatos tevékenységek végzése során, lehetőleg játékba ágyazottan, szorongás és frusztráció nélkül, sikerélménnyel gazdagodva kibontakoztathassák.

  

Óvodapedagógusaink olyan mintákat közvetítenek, melyek fejlesztik a gyermekekben lévő pozitív tulajdonságokat, érzelmileg gazdag, alkalmazkodó, környezetükben biztonságosan eligazodó, toleráns emberekké neveljük őket.

  

Esztétikus, barátságos, világos, jól felszerelt csoportszobákkal, tornateremmel és ápolt, rendezett kerttel, nagy teraszokkal várjuk a hozzánk érkező gyermekeket.

  

Az óvoda a szülők felé nyitott: a családok betekinthetnek gyermekeik óvodai életébe nyílt nap, fogadóórák, barkács délutánok, ünnepek, rendezvények alkalmával, valamint az óvoda nyilvános dokumentumainak áttekintésével is.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA