BEMUTATKOZÁS

    

MANÓCSKA CSOPORT

Csoportunk létszáma: 23 fő

Munkatársaink: 2 fő óvodapedagógus:

Bernáth Ágnes

Szakács Gabriella

1 fő pedagógiai asszisztens:

Pintér Csilla

A pedagógusok munkabeosztása heti váltásban történik.

Derűs, vidám, családias, szeretetteljes, nyugodt légkört megteremtve igyekszünk a gyerekek napi életét irányítani, a közös időt tartalmasan eltölteni.

Csoportszobánk berendezése esztétikus, a gyerekek igényeinek megfelelően. Bútoraink praktikus elrendezésével igyekszünk a gyerekeknek a játékhoz a lehető legideálisabb feltételeket biztosítani. Az építő játékra a nagy szőnyegen van lehetőség, a babaszoba a szerepjátékhoz nyújt teret. Ezen kívül sok társasjáték, kirakók, logikai fejlesztőjátékok, legok adnák számos lehetőséget az asztali játékokhoz. A könyv- és mesesarok az egyéni és kis csoportos elvonulások színtere.

A csoport központi része a barkács - és rajzasztal, ahol minden nap történik valami érdekes. Itt a gyerekek számára rendelkezésre állnak mindenféle eszközök (ollók, ceruzák, zsírkréták, filctollak, gyurmák, ragasztók, papírok…) kreativitásuk fejlesztésére.

Hetente egyszer a tornateremben tornázunk.

Szabadidőnkben németül, angolul tanulunk; focira, néptáncra, akrobatikus rock & rollra, úszni és hittanra járunk.

A csoportszobánkat mindig az északoknak, az ünnepeknek megfelelően dekoráljuk, míg az öltözőnket a gyerekek által készített rajzok, képek, munkák ékesítik.

Jó időben a tágas udvaron játszunk: motorozunk, fogócskázunk, bújócskázunk, mászókázunk, szaladgálunk, rajzolunk, labdázunk, homokozunk. Sokat sétálunk, és szívesen megfigyeljük a környezetünket, a természetet.

Eláruljuk: Sosem unatkozunk!

 

Bernáth Ágnes (óvodapedagógus):

A gyermeknél őszintébb ember nem él a földön – ezért lettem óvónő.

Nagyon szeretem a vidámságukat, azt, ahogyan nap, mint nap rácsodálkoznak a világra. Játékosan alakítják a világukat, bővítik a tudásukat. Szeretem, ahogy egész nap „komolyan” játszunk. Jó látni, ahogy a firkából rajz lesz, a bizonytalan mozdulatokból harmonikus mozgás. Több, mint 40 éve élvezem, ahogy a felfedezik a világot, rácsodálkoznak az összefüggésekre. Csodálatos az a folyamat, amikor a Manóból Manócska csoport lett!

Szerintem nincs annál szívmelengetőbb érzés, mint amikor 23 szempár bizalommal, mosolyogva néz rám és a kolléganőmre, akivel szívünket – lelkünket tesszük bele a napi munkánkba.

 

Szakás Gabriella (óvodapedagógus):

Vidám óvónőként a maximalizmusra és az igényes munkára törekszem. Szeretem a jó hangulatot, a vidámságot, a humort, a zenét. Kreatív embernek tartom magam, amit naponta alkalmazok is a csoportban.

Fontos számomra a környezettudatos életmód és ennek fontosságát igyekszem a gyerekeknek is minél előbb átadni és velük megértetni.

 

Pintér Csilla (pedagógiai asszisztens):

Pedagógiai asszisztensként dolgozom az óvodában. Vidám, gyermekszerető ember vagyok, az óvó nénik jobb keze. Segítem a gyerekeket és az óvó néniket a mindennapi életünk, munkájuk során.

 

Napocska

Süni

Kisvakond

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA