BEMUTATKOZÁS

   

Zöld csoport

A Neszmélyi Úti székhelyen lévő zöld csoportban jelenleg nőuralom van, hiszen a 20 főből 17 kislány. A most középsős korú /4-5/ éves gyerekek között két autizmus spektrumzavarral és egy Down-szindrómával élő kisgyermeket nevelünk együtt átlagos fejlődésű társaikkal. Csoportunk nagyon elfogadó, sokat segítenek egymásnak, a felnőtteknek. Életkoruknak megfelelően kíváncsiak mindenre és szívesen vesznek rész velünk mindenben. A csoport összetételéből adódóan főleg a lányos játékok vannak túlsúlyban, szeretnek beöltözni a rendelkezésükre álló jelmezekbe, sokat babáznak. Ennek ellenére a kisautók is sokszor előkerülnek, valamint töretlen a Duplo építő iránti szeretet. Az ügyesebbeknek Lego is folyamatosan elérhető. Napközben sokat dalolnak, otthonról hozott dalokat illetve a tőlünk hallott, velünk tanult dalok, versek is folyamatosan előkerülnek. Mozgásigényüket jó időben az udvaron, rossz időben a csoportszobában igyekszünk kielégíteni.

Óvodapedagógusok:

 

Aradiné Mácsai Szilvia vagyok, óvodapedagógus, 2 gyermek édesanyja. Bár kereskedelmi szakközépiskolában érettségiztem, mindig is gyerekekkel akartam foglalkozni. 2002-ben szereztem a diplomámat, 2004 óta dolgozom a kerületben óvodapedagógusként. A Neszmélyi úton 2011-ben kezdtem dolgozni. Szeretem a kihívásokat és a sajátos nevelési igényű gyerekek integrált nevelése épp ilyen feladat. Csoportomban mindig az egymás elfogadására alapozunk és egyéni igények figyelembe vételével neveljük a gyermekeket. Nagyon fontosnak tartom a csapatmunkát, illetve hogy az együtt dolgozó felnőttek a gyermekek felé azonos követelményeket támasszanak, a csoportban következetesen irányítsanak. Hiszek az élethosszig tartó tanulásban, ezért igyekszem folyamatosan képezni magam, az óvodai nevelés minden területén, illetve azon is túl.

 

Nyári Petrának hívnak. 1998-ban születtem Nagykanizsán. Gimnázium után rögtön jelentkeztem a Kaposvári Egyetem óvodapedagógia szakára. A gyermekek iránti szeretetem, türelmem és kreativitásom ösztönzött erre a szakmára. Úgy gondolom, hogy e három tulajdonság elengedhetetlen egy pedagógus személyiségéből. Jelenleg a Neszmélyi úti Óvodában dolgozom pedagógiai asszisztensként. Diplomám megszerzése után óvónőként szeretném folytatni munkám. 10 évnyi zenei előképzettséggel rendelkezem, több hangszert is meg tudok szólaltatni. Kedvenc foglalkozásaim a vizuális- és énekes tevékenységek.

Lila csoport

A homogén összetételű kiscsoport 2019 szeptemberétől indult, jelenleg 19 gyermek részvételével. 9 kislány és 10 kisfiú, akik közül 3 kisgyermek integrált nevelésben részesül a sajátos nevelési igénye alapján.

A csoport nagy része bölcsődéből jött , így számukra már ismerősek voltak a közösségi szokások, szabályok, amelyeknek belsővé válásához elegendő időt hagyunk minden gyerek számára a mindennapos napirendi tevékenységek során. A befogadási időszak alatt megismerkedtek egymással a gyerekek, biztonságban érzik magukat az óvoda helyiségeiben. A játékok helyét megkeresik és a napirendi tevékenységekbe önmagukhoz képest megfelelő aktivitással vesznek részt. Szívesen jönnek az óvodába és érdeklődnek társaik, a felnőttek iránt, ha hiányoznak. Önállóságuk és önkiszolgáló munkájuk jól alakul, együttműködőek, alkalmazzák az öltözködés használt fogásmódokat és jól reagálnak dicséretre, értékelésre. Mozgásigényüket változatos játékokkal próbáljuk kielégíteni az udvaron és a csoportszobában egyaránt.

A gyermekek fejlődésének elősegítését igyekszünk a rendelkezésre álló eszközök segítsével játékos körülmények között megvalósítani.

Ennek hatékonyságáról a gyermeki és szülői visszajelzések tanuskodnak.

Óvodapedagógus:

Dienesné Balázs Irén vagyok, óvónő, diff. és fejlesztő pedagógus. Jelenleg 5. Évemet töltöm a Kelenvölgy-Őrmezei Óvoda, Neszmélyi úti székhelyén. 37 év szakmai tapasztalata alapján végzem a hivatásomat, a gyermekek nevelését. Munkám során sok megerősítést kapok gyermekektől, felnőttektől egyaránt, hogy mennyre fontos az egymásra való odafigyelés, érdeklődés, segítés, a kölcsönös együttműködés, melyek élményekkel gazdagítanak bennünket. Hiszem, hogy „ebben a világban nem tehetünk nagy dolgokat, kis dolgokat tehetünk, de annál nagyobb szeretettel!”

Kék csoport

„a kicsiKÉK”

A 2020 szeptemberében indult kiscsoportba jelenleg 16 gyermek jár. 9 kislány és 7 kisfiú. A csoportban dolgozó felnőttek: Günter Rita (óvodapedagógus), Ludányi Lajos Lászlóné, Irénke néni (óvodapedagógus) és Szabó Lászlóné, Klári néni (dajka).

A gyerekek még a megváltozott körülmények (vírushelyzet) viszontagságai ellenére is bátran kijelenthetem, hogy könnyen beszoktak. Nagyon érdeklődő kis társaság, könnyen motiválhatóak, nagyon nyitottak az újdonságokra. Szeretnek mesét hallgatni, mondókázni, verselni, tornázni, egyre többször megfordulnak a rajz asztalnál, szívesen gyurmáznak, barkácsolnak, színeznek. Nagyon örülnek, amikor zenét hallgatunk vagy diát vetítünk. Szeretnek a friss levegőn mozogni, játszani, szívesen segítenek a kertész bácsinak gereblyézni, sepregetni, lapátolni.

Játéktevékenységük változatos, sokszínű. Babakonyháznak, állatos szerepjátékokat játszanak, vonatoznak, autóznak, ismerkednek az asztali játékokkal. Egyre inkább keresik egymás társaságát, kezdenek kialakulni a baráti kapcsolatok.

A szokás, szabályrendszert ügyesen elsajátították, az önkiszolgálásban kis segítséget igényelnek.

Nagy öröm számomra, hogy úgy érzem szeretnek óvodába járni és szüleikkel együtt bizalommal fordulnak felénk.


Óvodapedagógus:

Günter Rita vagyok, óvodapedagógus. 2002 óta dolgozom a Neszmélyi Úti Óvodában. Főiskolai gyakorlatomat is itt töltöttem, így nagyon megörültem a lehetőségnek, hogy a diploma megszerzése után lehetőségem nyílt ebben az óvodában megkezdeni a pályámat. Jól összeszokott, sokat tapasztalt nevelőtestületbe csöppentem, akikre felnéztem és akiktől nagyon sokat tanulhattam.

Mindig is azt vallottam, hogy a szülők a legféltettebb kincsüket bízzák ránk, óvónőkre. Amióta gyermekeim születtek még jobban átérzem ennek a lényegét. Fontosnak tartom, hogy a szülők bizalommal forduljanak hozzám, s hogy a gyerekeket szeretetteljes, nyugodt légkör vegye körül.

A sajátos nevelési igényű gyermekekkel – véleményem szerint minden kisgyerekkel – való foglalkozás különleges bánásmódot, odafigyelést igényel, amit tapasztaltabb kollégáktól, továbbképzések alkalmával, illetve az évek során saját tapasztalataimból folyamatosan tanultam, tanulok a mai napig is. Minden kisgyerek más és más, így a hozzájuk vezető utat is ennek megfelelően kell megtalálni.A kreativitás nagyon fontos számomra az élet minden területén, így az óvodában is nyitott vagyok a gyermeki kreativitás kibontakoztatására. Nagyon szeretek együtt alkotni velük, ilyenkor megszűnik létezni tér és idő…

Sárga csoport

A Neszmélyi úti Óvodában most Nagycsoportom van, melynek összetétele 9 fiú és 5 lány. 3. éve vagyok velük. Ez alatt nagyon sokat fejlődtek a gyermekek. Nagyon összekovácsolódott a csapat. Szeretnek építeni, társasjátékozni. Rajzolni, színezni. Szerepjátékuk nagyon fejlett. Nagyon kreatívak. Szeretik a testnevelés foglalkozást, a meséket, a verseket,nagyon hamar megjegyeznek mindent. Szeretnek ebbe az óvodába, ebbe a csoportba járni.

 

Óvodapedagógusok:

 

Medve Andrea vagyok. Budapesten születtem. 49 éves vagyok. 1989-ben érettségiztem, Óvónői Szakközépiskolában. 1994-97 között végeztem el az Óvónői Főiskolát Szarvason.

Közel 20 éve vagyok az Óvónői pályán. 5éve dolgozom a Neszmélyi úti Óvodában. Gyerekek között érzem igazán jól magamat, elhivatott vagyok a szakmám iránt. Rengeteg szeretetet kapok a gyermekektől. Környezeti koordinátor és Munkaközösség Vezető is vagyok szívügyem a környezetvédelem és a környezettudatosság. Büszke vagyok arra, hogy 2019-ben az Év kreszparkja pályázaton, elhoztuk az első díjat Országos Szinten.

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA